Με προβλήματα το κτίριο του Κέντρο Υγείας Ζαγοράς – Επείγουν οι παρεμβάσεις το φετινό καλοκαίρι

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-07-30 09:56:18
Με προβλήματα το κτίριο του Κέντρο Υγείας Ζαγοράς – Επείγουν οι παρεμβάσεις το φετινό καλοκαίρι

Κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στην τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν, καθώς ένας ακόμη βαρύς χειμώνας με πολλές βροχοπτώσεις ή και χιονοπτώσεις, θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερα πλήγματα.
Το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας, ανεγέρθηκε πριν περίπου 30 χρόνια και, όπως είναι ευνόητο, θα πρέπει να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να είναι λειτουργικό.
Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς κ. Αργύρης Ακρίβος επισήμανε πως «υπηρετώ σε αυτή τη θέση περίπου 20 χρόνια και γνωρίζω την ιστορία του κτιρίου το οποίο ανεγέρθηκε πριν 30 χρόνια. Η κατάσταση του κτιρίου σήμερα δεν είναι καλή και θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στις πόρτες, τη στέγη, τα παράθυρα, τα κουφώματα. Όταν βρέχει, εισρέουν νερά, ενώ χάνεται και αρκετή θερμότητα τον χειμώνα, επειδή οι μονώσεις δεν είναι καλές. Θεωρούμε ότι οι παρεμβάσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, καθώς το κτίριο θα είναι δύσκολο να αντέξει έναν ακόμη βαρύ χειμώνα».
Σύμφωνα με τους αρμόδιους το πιο σωστό θα είναι να γίνουν παρεμβάσεις και όχι να ξεκινήσουν διαδικασίες για ανέγερση νέου κτιρίου.

Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υπηρετούν αυτή τη στιγμή δύο μόνιμοι γενικοί γιατροί. «Το βασικό μας πρόβλημα είναι η έλλειψη γιατρών. Δεν υπάρχουν παιδίατρος και οδοντίατρος, ενώ δεν λειτουργεί και το μικροβιολογικό τμήμα. Ευτυχώς υπάρχουν και οι αγροτικοί γιατροί και μπορούν και καλύπτονται και οι εφημερίες».
Το Κέντρο Υγείας διαθέτει ασθενοφόρα και πληρώματα και σε αυτό το κομμάτι οι ανάγκες φαίνεται να καλύπτονται.
Αγροτικοί γιατροί από τρία περιφερειακά ιατρεία, του Κισσού, της Τσαγκαράδας και της Πορταριάς καλύπτουν τις ανάγκες των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας, ενώ εξυπηρετούν και τους κατοίκους των χωριών με εξετάσεις και συνταγογράφηση.
Ένα μεγάλο ζήτημα είναι η απουσία παιδίατρου, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στον Βόλο για να εξυπηρετηθούν είτε στο Νοσοκομείο είτε από τους ιδιώτες παιδίατρους.

Εκτιμάται πως στην περιοχή διαβιούν τουλάχιστον 500 παιδιά και έφηβοι.
Διανύοντας ήδη την καλοκαιρινή σεζόν και ενόψει ακόμη μεγαλύτερης έλευσης επισκεπτών, είναι βέβαιο πως τα περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς θα πυκνώνουν.
Σύμφωνα με την καταγραφή της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών τουλάχιστον σε τρία Κέντρα Υγείας δεν υπάρχουν παιδίατροι.



Ζαγορά Πήλιο